Aromaterapie de vară – 4 mixuri de aromaterapie perfecte pentru vară

Zilele de vară sunt un răsfăț pentru toate simțurile: grădini pline cu flori înmiresmate, salate și sucuri proaspete din fructe coapte, ciripit și zumzet la tot pasul, plaiuri întinse sărutate de soare și câte o adiere blândă la ceas de seară. În acestă poveste lungă de vară, aromaterapia vine să ne facă anotimpul și mai frumos, indiferent unde îl petrecem.

Descoperă mixurile propuse și vei afla cum să ții departe insectele în mod natural, cum să te răcorești în zilele caniculare, ce uleiuri să combini pentru o atmosferă exotică și cum să experimentezi prin aromaterapie ierburile aromatice remarcate în gastronomie.

Mix de vară revigorant, repelent natural pentru insecte

Vara înseamnă mai mult timp petrecut afară, mai multe ore de stat cu geamurile larg deschise, dar și mai multe insecte sâcâitoare. Din fericire, ai la dispoziție un mod 100% natural de a ține la distanță musafirii nepoftiți, și anume uleiurile esențiale repelente pentru insecte.  

Printre cele mai eficiente în acest sens sunt uleiurile esențiale de eucalipt, cuișoare, citronella, lămâie, patchouli, mentă, lavandă, cedru și cimbru. Deși parfumul acestor uleiuri nu e deloc pe placul insectelor, va fi cu siguranță o încântare pentru tine și familia ta dacă le integrezi într-un mix de aromaterapie pe placul tuturor.

Propunerea Aromateca: Vară zen departe de insecte

Teleportare pe o plajă îndepărtată cu un mix exotic

Uleiurile eșențiale îți oferă posibilitatea de a purta cu tine atmosfera dintr-o vacanță exotică oriunde te-ai duce. Îți propunem un mix de aromaterapie exotic inspirat de resorturile din țări îndepărtate: condimentat, puternic, proaspăt.

Închide ochii și lasă-te purtată de acest mix către o stare de bine, departe de stres, departe de agitația cotidiană. Mixul acesta e la fel de relaxant ca o plimbare pe faleză la malul mării.

Propunerea Aromateca: Bilet dus către o plajă exotică

Mix de aromaterapie răcoritor după-un soare dogoritor

Pe lângă aroma lor irezistibilă și numeroasele proprietăți terapeutice, unele uleiuri esențiale te vor ajuta să te răcorești în zilele caniculare de vară. Iată câteva dintre aceste uleiuri răcoritoare pe timp de arșită: vetiver, lemn de santal, lavandă, eucalipt, mentă, salvie.

Mixul de aromaterapie pe care ți-l propunem este proaspăt și terapeutic ca o plimbare pe potecile umbrite ale unei păduri de pin. Patru uleiuri esențiale și-ai adus muntele la tine acasă.

Propunerea Aromateca: Adiere răcoritoare de munte

Mix terapeutic cu ierburi aromatice din grădină

Plantele aromatice precum busuiocul, cimbrul, rozmarinul, menta, salvia, coriandrul, măghiranul, oregano, dau o savoare unică preparatelor noastre și au aroma necesară pentru a transforma un fel de mâncare banal în ceva senzațional.

Pe lângă utilizarea în gastronomie, aceste plante ne aduc o mulțime de beneficii atunci când sunt folosite în aromaterapie. Te invităm să descoperi proprietățile terapeutice în descrierea fiecărui ulei esențial disponibil pe Aromateca.ro.

Propunerea Aromateca: Buchet de ierburi aromatice

Îți amintim că dacă vrei să utilizezi mixurile propuse de noi pe piele, uleiurile esențiale trebuie neapărat diluate într-un ulei purtător cum ar fi cel de jojoba. De asemenea, e forte important să verifici dacă uleiurile pe care vrei să le aplici sunt fototoxice

Sperăm să te bucuri de aroma mixurilor noastre prin difuzarea lor în aer. Un difuzor de aromaterapie îți permite să completezi atmosfera pe care ți-o dorești oriunde te-ai afla: acasă sau la birou, pe terasă sau în grădină, în excursie sau în mașină.

Bucură-te de efectul terapeutic al uleiurilor esențiale oriunde ai fi!

Alege difuzorul potrivit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *