Do it yourself – 5 idei pentru utilizarea de zi cu zi a uleiurilor esențiale

Nu este un secret că iubim uleiurile esențiale și că acestea sunt din ce în ce mai populare în viețile noastre de zi cu zi. Lavandă, portocale, lămâie, grapefruit sau arbore de ceai sunt doar câteva dintre aromele noastre preferate. 

Cu un miros aparte, specific plantei din care provin, aceste mici comori concentrate ne încântă cu miresmele pe care le răspândesc în încăperi, ne relaxează și ne sunt aliați terapeutici pentru diferite probleme de sănătate pe care le întâmpinăm. Când spunem că acestea își fac tot mai mult loc în viețile noastre, ne referim că uleiurile esențiale sunt extrem de utile și există moduri în care le-ai putea utiliza, la care chiar nu te-ai fi gândit. De aceea, am pregătit pentru tine 5 idei pentru utilizarea de zi cu zi a uleiurilor esențiale. Suntem curioși, la câte dintre ele te-ai fi gândit?

1. Balsam pentru durerile de cap

Știm că durerile de cap pot să fie sâcâitoare și ne pot strica buna dispoziție, oricare ar fi cauza lor. Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu o astfel de neplăcere și știm cât de mult ne-a afectat starea de spirit. De aceea, am pregătit pentru tine o rețetă de balsam care să te ajute să scapi mai ușor de durerile de cap. Vei avea nevoie de:

  • ¼ cană de ulei de cocos
  • 1 linguriță de unt de shea
  • 12 picături de ulei esențial de mentă
  • 12 picături de ulei esențial de lavandă

Care sunt pașii pentru prepararea balsamului?

Adaugă uleiul de cocos și untul de shea într-un vas de sticlă și așează deasupra unei oale cu apă fierbinte. Când amestecul acesta este complet topit, adaugă uleiurile esențiale. Toarnă amestecul în borcănele mici de sticlă, iar după ce s-a răcit, sigilează-le cu un capac.

2. Spray repelent pentru insecte 

Iubim vara și toate posibilitățile pe care aceasta ni le oferă. Trebuie să recunoaștem că odată cu asta petrecem mai mult timp în natură, deci ne întâlnim cu multe multe insecte sâcâitoare. Indiferent că suntem în vacanță sau mergem la o plimbare relaxantă în pădure, putem să ținem departe acești mici musafiri nepoftiți, cu un spray repelent pe bază de uleiuri esențiale. Pentru un flacon cu o capacitate de 120 ml vei avea nevoie de:

Agită flaconul de fiecare dată înainte să folosești spray-ul.

3. Spray dezinfectant

Curățarea și dezinfecția suprafețelor este cu siguranță o măsură la care trebuie să fim atenți. Tocmai de aceea, avem pentru tine o rețetă de spray dezinfectant pe care o poți prepara acasă și pentru care ai nevoie de: 

4. Deodorant

Parcă satisfacția de a ne crea propriile produse este din ce în ce mai mare! De aceea, vrem să îți propunem o rețetă pentru un deodorant non-toxic, pe care îl poți crea și tu acasă. Vei avea nevoie de:

Care sunt pașii pentru prepararea deodorantului?

Adaugă ceara de albine și uleiul de cocos într-un vas de sticlă și așează deasupra unei oale cu apă fierbinte. Amestecă constant până când compoziția este topită. Ia vasul deoparte și adaugă amidonul de porumb, praful de copt și uleiurile esențiale și amestecă-le bine. Trebuie să torni rapid amestecul în recipientul pentru deodorant deoarece compoziția se întărește foarte repede. 

5. Dezinfectant pentru mâini

Știm cât de importantă este dezinfectarea mâinilor, mai ales în această perioadă. Atingem suprafețe folosite foarte des și de alte persoane, de la uși, până la butoane de interfon și lift. Cum apa și săpunul nu ne sunt mereu la îndemână, este bine să avem la noi un dezinfectant care să ne ajute. De aceea, vrem să te ajutăm cu o soluție pe care o poți pregăti chiar tu. Vei avea nevoie de:

Care sunt pașii pentru prepararea dezinfectantului?

Combină alcoolul cu gelul de aloe vera și glicerina vegetală și amestecă bine. Adaugă uleiurile esențiale și amestecă-le cu restul compoziției. Folosește o pâlnie pentru a turna amestecul într-un flacon.

Sperăm că aceste rețete să-ți fie de folos și să te ajute zi de zi. Te încurajăm să le încerci și să decizi pe care o preferi. Iar, cum nu doar uleiurile trebuie să fie pure, ci și informațiile, ne poți contacta oricând ai întrebări, iar noi te vom ajuta cu toate sfaturile de care ai nevoie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *